Kontakduografi

Kontakduografi

Ekim 2017 – 13 Mart 2018
Her Salı 20:00-22:30
Yer: ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği
Kayıt için: catidans@outlook.com 

Kontakduografi

Bu çalışmada öncelikle bedeni dansa hazırlama (hissetme, farkındalık, rahatlama, gevşeme, bırakma, yerle ve gökle bağlantının kurulması, nefes kullanımı, hayal gücü) ve temel hareket prensipleri (ağırlık kullanımı, mekan kullanımı, uzuvların kullanımı, ivmelenme, daralma-genişleme, dalgalanma, ardışık zincirleme hareket, yerçekimi, merkezkaç gibi fizik kurallarından yararlanma), müzik ve ritme uyumlu hareket gibi temel konularda alıştırma ve uygulama yapacağız.

Bedeni dansa hazırladıktan sonra dokunarak veya dokunmadan eşli/düet hareket ve dans araştırmasına gireceğiz. Teknik olarak niyet, dikkat, dinleme, davet, yanıt, uyum, karşıtlık, direnç, güven, destek, beraberlik, ayrılık gibi öğeleri her üç seviyede çalışacağız.

Fiziksel koşullar ve öğeler (beden ve çevre), duygular, niyet ve müzik üzerinden ikili doğaçlama koreografi ve birlikte ortak bir dil ve dans yaratma üzerine çalışacağız.

Çalışmamız öncelikle bir araştırma çalışması olacak. Katılımcıların yukarıda bahsedilen konularda, özellikle düet koreografi konusunda meraklı ve yeni şeyler denemeye ve araştırmaya istekli olmasını bekliyoruz. Çalışma kapsamında çağdaş dans, Axis Syllabus hareket araştırmaları, kontak doğaçlama, eşli danslar, dövüş sanatları, Dans Hareket Terapisi gibi disiplinlerden yararlanacağız.

Çalışma eşli dans/hareket alanında tecrübe edinmek isteyen herkes için uygundur.

Ayrıntılı bilgi için hayaticiniyiseyler@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Adres:  ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği
              Hacı Mimi Külhanı Sk No:1, Tophane, Istanbul

ÇATI